Inspiratie

Wat is dat: lekker voor mens en planeet? Dat bepaal jij helemaal zelf. Probeer er gewoon even bij stil te staan. Wat zet ik op tafel? Waar haal ik het? Wie verdient daar iets aan? Gaan we dit binnen 10 jaar nog kunnen eten? Wat doe ik met de restjes? Hieronder hebben we wat tips die je in overweging kan nemen maar wij horen vooral graag van jou wat lekker is voor jou en je tafelgenoten. Laat het ons weten via hetgrootstediner@rikolto.org of deel het op social media met #hetgrootstediner.

je spaart de planeet als je minder vlees en meer groenten eet
eet lokaal en volgens de seizoenen, dus in juni  geen pompoenen
zo fier als een pauw als jij kiest voor duurzame landbouw
Onze eis? Voor elk product een faire prijs
Ga voedselverspilling tegen door je bord helemaal te legen
Kies voor duurzaam gevangen vis dan weet je dat het zonder bijvangst is

109 etentjes gegeven

790 keer aan tafel geschoven